olli vierunketo

Urheilijaprofiili – Olli

Kuka olet, mistä tulet?
Olen Olli Vierunketo Seinäjoelta. Ikää on kertynyt 31 vuotta ja työskentelen elektroniikkasuunnittelijana. Kaksi alle kouluikäistä lasta pitävät minut kiireisenä vapaa-ajalla.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Olen harrastanut sekalaista liikuntaa pienestä pitäen, mm. pesäpalloa, salibandyä, uintia yms, mutta mitään yhtä ja hallitsevaa harrastusta ei ole ollut. Myöhemmällä iällä motocross, maastopyöräily ja kuntosaliharjoittelu ovat olleet pääsääntöisiä urheiluharrastuksia. Motocrossia tulikin ajettua useita vuosia kuntoiluna, mutta ajot jääneet nyttemmin vähiin. Maastopyörällä on tullut muutama harrastuskisa ajettua viime vuosina ja homma jatkuu edelleen.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Olen kokenut CrossFitin harrastamisen erittäin mielekkäänä. Laji on monipuolinen ja jatkuvasti löytyy parannettavaa sekä tekniikoissa että henkisessä kantissa. Silloin tällöin tulee myös ahaa-elämyksiä kun saa jonkun asian suoritettua paremmin kuin edellisellä kerralla 🙂 Salin ilmapiiri on myös loistava, mahtava yhteisöllisyys ja tekemisen meininki!

En ollut aiemmin kokeillut ”ryhmä-liikuntaa” kuntokeskuksilla, ja tietyt ennakko-odotukset olivat kun ajattelin että mennään perinteisen kaavan mukaan miten muissakin ryhmä-jumpissa. Lisäksi kuulin huhuja että harrastuksessa menee heti?! paikat rikki. Mutta näin ei ollutkaan, vaan lajeina mixaus ketteryyttä ja kestävyyttä, kehonpainon kanssa voimailua, levypainojen kanssa rymistelyä yms. Mukana myös tekniikoiden opettelua ja kehonhuoltoa. Juuri tämän tyyppistä treenausta olinkin etsinyt, monipuolisia liikkeitä ja itsestä haastamista monella osa-alueella.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Kuulin CrossFitistä ensimmäisen kerran joitain vuosia sitten kun asuimme perheen kanssa Tampereella, ystäväni kävi siellä on-ramp kurssin ja alkoi hehkuttaa lajia. Kiinnostus oli itsellä silloin enemmän alamäkipyöräilyssä, mutta myöhemmin kun muutimme Seinäjoelle päätin osallistua on-ramp kurssille. Kävin salilla ensimmäisen kerran on-ramp ilmoittautumisreissulla* ja näin kaikki mielenkiintoiset vempeleet, köysikiipeilynarut, levypainot ja leuanvetopaikat, en malttanut odottaa että kurssi alkaa.

*Alkeiskurssille on helppo ilmoittautua kotisivujemme kautta, mutta käymäänkin saa tulla 🙂 -Valmentaja

Mitkä ovat olleet henkilökohtaisia haasteitasi ja onnistumisiasi?
Mukavia haasteita riittää jokaisella osa-alueella 🙂 Erilaisten suoritustekniikoiden omaksuminen levytangolla ottaa aikansa, ja toisinaan henkistä kanttia voisi olla enemmän metconeissa. Onneksi salin mahtava ilmapiiri ja kannustus saavat puristamaan vielä muutaman toiston treenien aikana.

Mukava onnistuminen oli kun päätin osallistua suorittamaan salilla CrossFit Games Open 2017 -lajit. Vatsanpohjan kutkutus ennen lajien suorittamista, jännääminen minkälainen laji sieltä tuleekaan seuraavalla viikolla suoritettavaksi. Tämä toi oman lisämausteensa viikkotreeneihin. Mutta yleisesti hyviä fiiliksiä tulee kun huomaa jonkin treeni osa-alueen kehittyneen.

Vapaa sana: jäikö jotain sanomatta?
CrossFit on monipuolinen harrastus joka sopii kaikille ja kannustankin kokeilemaan lajia. Loppuun vielä iso kiitos salin valmentajille ammattitaitoisesta toiminnasta ja ohjauksesta.

Katso myös: