149429669 3749309731800950 8969986902693698376 n

Urheilijaprofiili – Mia Hietikko

Kuka olet, mistä tulet?

Meikä on Mia 26v ja kotoisin Teuvalta maatilalta keskeltä mettää. Välissä oon hairahtanut Vaasaan opiskelemaan, mutta sieltä olen löytänyt tieni Seinäjoelle ja tässä sitä ollaan. Työkseni teen rakennesuunnittelua ja suurimman osan vapaa-ajastani vietän tallilla hevosten parissa. CrossFit tuli elämään 2020 helmikuussa alkeiskurssin kautta ja näillä näkymin poistuu vasta, kun hauta kutsuu.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Liikuntataustaa on hevosten parista, eli ratsastanut olen enemmän ja vähemmän niin harrasteena, kuin kisaten koko ikäni. Sen lisäksi on tullut höntsäiltyä pesiksen ja maastopyöräilyn parissa. Peruskoulussa liikunta oli meikäläisen lemppari aine ja kaikenmoista lajia sitä on tullut kokeiltuakin.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Ystäviä ja kavereita.
Voimaa ja kuntoa.
Tietoa ja taitoa kehon hallintaan.
Rutiinia arkeen.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Alunperinhän ostin CrossFit-alkeiskurssin avopuolisolleni joululahjaksi, mutta siinä odotellessa juolahti mieleen, että pitääskö ittekki. Ystävän suosituksesta lähdin sitten itsekin testaamaan ja totesin aika pian, että laji on juuri sellainen, mikä itselle sopii. Eli suoritetaan yksin, mutta yhdessä, kovalla intensiteetillä ja ohjauksen alaisena. Parasta on se, että voi varata tunnin ilman sen kummempaa suunnittelua, että mitäs tällä kertaa tehdään. Joku muu suunnittelee tunnin sisällön puolestasi ja itse hoidetaan vaan se suorittaminen. Laji on monipuolista ja oma liikkuvuus on kehittynyt hurjasti siitä, mitä se ennen crossfittiä oli. Salikavereiden tsempit tuo voimaa ja jaksamista treeniin kuin treeniin ja mikäs sen mukavempaa, kuin huomata oma kehitys tuloksia seuraamalla. Eli tiivistettynä parasta on yhteisö, lajin monipuolisuus ja omien odotusten ylittäminen.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Rohkeasti vaan kokeilemaan! Kaikkea voi tehdä oman tahdin, liikkuvuuden ja voiman mukaan. Seura on erinomaista, joten ei muutakun tutustumaan salin ihmisiin ja tekemään uusia kavereita treenaamisen yhteydessä. 🙂

https://www.instagram.com/milttu

Katso myös: