IMG 4767 scaled

Urheilijaprofiili – Samuli Juurakko

Kuka olet, mistä tulet?
Olen Samuli Juurakko. Asun Seinäjoella, mutta olen kotoisin Karviasta. Teen työkseni talouslaskelmia maatiloille. Töiden ohella suoritan yliopisto-opintoja. Päivät kuluvat enimmäkseen näyttöpäätteen ääressä, joten yleisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää sovittaa arkeen mahdollisimman paljon monipuolista liikuntaa.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Kaikenlaista on tullut kokeiltua. Nuorena harrastin paljon juoksua. Armeijan jälkeen innostuin bodailusta ja voimailusta. Pari vuotta kestäneen salijakson jälkeen pelasin yhden kauden amerikkalaista jalkapalloa. Sen jälkeen muutin pariksi vuodeksi pienemmälle paikkakunnalle, jolloin liikunnan harrastaminen jäi vähemmälle. Muuttaessani Seinäjoelle innostuin taas käymään salilla. Osallistuin erilaisille kahvakuulatunneille ja tein paljon toiminnallista harjoittelua perus salipuurtamisen ohella. Pian oivalsin, että CrossFit voisi palvella omia tavoitteitani kaikkein parhaiten. Tätä kirjoittaessa olen harrastanut CrossFitia muutaman kuukauden ja motivaatio on liikunnan suhteen kovempaa kuin koskaan.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Monipuolinen liikunta ja mukavat ihmiset saavat hymyn huulille kiireisen arjen keskellä. Olen halunnut kehittyä urheilijana niin, että voin osallistua matalan kynnyksen kisoihin ja jopa pärjätä niissä. Ilokseni olen huomannut, että jo muutamassa viikossa olen kehittänyt heikkoja osa-alueita kisakuntoon. Olen jo päässyt mittaamaan omaa suorituskykyäni kisoissa ja lisää on tulossa. CrossFit on opettanut minulle, että kun ympärillä on hyvät puitteet sekä osaavia ja tsemppaavia ihmisiä, kehitystä voi saavuttaa nopeastikin lähtötasosta riippumatta.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
CrossFit on itselleni tarpeeksi monipuolista, tavoitteellista ja hauskaa. Ohjatuista treeneistä voi valita sellaisia, jotka sopivat parhaiten itselle. 60100:lla valmentajat ovat osaavia ja pienten ryhmäkokojen ansiosta ohjatuissa treenissä saa myös yksilöllistä ohjausta. Hienoa on myös se, että treenaajat tsemppaavat toisiaan. Joka kerta, kun salin ovesta astuu sisään, olo on tervetullut. Tällaiseen yhteisöön en ole millään tavallisella kuntosalilla törmännyt.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Tämä on mahtavaa hommaa! Ohjatuissa treeneissä valmentajat antavat skaalausvinkkejä siten, että jokainen voi suorittaa treenit onnistuneesti ja turvallisesti oman kuntotason mukaisesti. Jokainen saa treenata juuri niin täysillä kuin haluaa eikä sillä ole mitään väliä, paljonko vieruskaveri laittaa painoa tankoon. Jos pidät CrossFitia kalliina harrastuksena, huomaa, että ohjattuja tunteja on paljon ja niissä saa laadukasta valmennusta. Lisäksi 60100:n puitteet ovat viimeisen päälle hyvät: treenivälineet ovat laadukkaita, paikat pidetään siistinä ja tilaa treenata on runsaasti. Salilla tarjotaan myös hierontaa ja yksityisvalmennusta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Itseäni harmittaa oikeastaan vain se, etten aloittanut CrossFitia aikaisemmin.

https://www.instagram.com/jurassic_sam_/

Katso myös: