CrossFitin aloittaminen

CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, jonka tarkoituksena on valmistaa harrastaja kaikkiin odotettavissa oleviin ja odottamattomiin fyysisiin haasteisiin. Pelkän lihasvoiman sijaan harjoitamme liikettä: opimme nostamaan, hyppäämään, työntämään, vetämään ja kiipeämään oikein ja tehokkaasti. Tällä tavalla harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Harjoittelu on usein intensiivistä ja aina jokaisen henkilökohtaiseen tasoon sovitettavissa. 

CrossFit sopii kaikille kunnon tasoon katsomatta
fb6
crossfit-sali-seinäjoki

Seuraavat kokeilutreenit ja alkeiskurssit

1. Kokeilutreeni

Tarjoamme lajista kiinnostuneille ilmaisen kokeilutreenin, jossa voit tulla muiden ensikertalaisten kanssa tutustumaan CrossFitin saloihin ja tutustumaan valmentajiin sekä saliin.

Kokeilutreenissä saat lajia tutuksi muiden ensikertalaisten kanssa

2. Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla opetamme CrossFitin perusteet, jotta osaat toimia ryhmän mukana salilla tehokkaasti ja turvallisesti. Alkeiskursseja järjestetään kuukausittain joko intensiivisinä viikonloppukursseina tai arkipäiville sijoittuvana.
Lisäksi pienille ryhmille on tarjolla Räätälöity Alkeiskurssi, jonka aikataulu on sovittavissa ryhmän tarpeiden mukaan. 

Jos olet käynyt alkeiskurssin muualla tai olet muuten kokenut levytangonkäsittelijä, voit ilmoittautua katselmukselle. Katselmuksessa valmentaja tarkastaa tasosi ja näin voit päästä suoraan treeneihin käymättä alkeiskurssia.

Alkeiskurssi opettaa CrossFitin perusteet ja turvallisen treenaamisen

3. Treenaamaan!

Kun olet oppinut lajin perusteet, olet tervetullut osallistumaan ohjattuihin treeneihin. Treeneihin ilmoittaudut WodConnect-palvelun kautta 

Tervetuloa treeneihin!
valmentajat

Mitä on CrossFit?

CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, jonka tarkoituksena on valmistaa harrastaja kaikkiin odotettavissa oleviin ja odottamattomiin fyysisiin haasteisiin. Lihaksien sijaan harjoitamme liikettä: opimme nostamaan, hyppäämään, työntämään, vetämään ja kiipeämään oikein ja tehokkaasti. Tällä tavalla harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen.

Tyypillisesti treenit muodostuvat kolmesta osasta.

Lämmittely

Lämmittely on niitä treenin osa-alueita, joka on itsenäisesti salilla harjoitellessa turhan helppo ylenkatsoa. CrossFitissä valmentaja on ennalta suunnittelut päivän treeneihin sopivan lämmittelyn, jossa treeneissä käytettäviä lihaksia aktivoidaan. Näin harjoittelu voidaan aloittaa turvallisesti ja vältytään monilta voimaharjoittelun loukkaantumisilta, joita voimaharjoittelu saattaa aiheuttaa. Lämmittelyyn varataan yleensä kymmenen minuuttia.

Tekniikka- ja voimaosio

Kun lihakset on saatu lämpimiksi, käy valmentaja läpi päivän aikana harjoiteltavan liikkeen tai liikkeet vaihe vaiheelta. Näin tiedät mihin asioihin kiinnittää huomiota harjoitellessa. Harjoittelun aikana valmentaja seuraa valmennettavien suorituksia ja antaa henkilökohtaisia kehitysehdotuksia, joilla voit lähteä parantamaan omaa tekniikkaa.

Päivän treeni - WoD (workout of the day)

Hidastempoisemman voimaharjoittelun jälkeen jännitys salissa alkaa kohota kun kaikki odottavat, että kohta mennään kovaa. Päivän treenit suoritetaan kovalla sykkeellä ja treenien pituudet vaihtelevat muutamasta minuutista yli puoleen tuntiin. Jokaiselle haetaan yksilökohtainen sopiva skaalaus, jolla voi suorittaa päivän treenin ja saada toivotun vastuksen. Näin samasta treenistä saadaan skaalattua sopiva niin huippu-urheilijalle kuin vuoden liikkumatta olleelle. Vaikka kaikki tekevätkin treenit pääsääntöisesti yksin, tehdään treeni aina porukalla ja samalla pusketaan toinen toistaan parempiin suorituksiin.