Flow chart aloittamiseen yksi kuva 1

Seuraavat kokeilutreenit ja alkeiskurssit

Kokeilutreenit FB kansi 5
Klikkaa kuvasta lisätietoa
Alkeiskurssit FB kansi 8
Klikkaa kuvasta lisätietoa
Alkeiskurssit FB kansi 9
Klikkaa kuvasta lisätietoa
Alkeiskurssit 2023 3
Klikkaa kuvasta lisätietoa

CrossFitin aloittaminen

CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, jonka tarkoituksena on valmistaa harrastaja kaikkiin odotettavissa oleviin ja odottamattomiin fyysisiin haasteisiin. Pelkän lihasvoiman sijaan harjoitamme liikettä: opimme nostamaan, hyppäämään, työntämään, vetämään ja kiipeämään oikein ja tehokkaasti. Tällä tavalla harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Harjoittelu on usein intensiivistä ja aina jokaisen henkilökohtaiseen tasoon sovitettavissa. 

CrossFit sopii kaikille kunnon tasoon katsomatta
fb6
crossfit-sali-seinäjoki

Kokeilutreeni

Kiinnostaako laji, mutta haluaisit testata hommaa käytännössä ennen kurssille tuloa? Järjestämme lajista kiinnostuneille säännöllisesti kokeilutreenejä. Kokeilutreeneissä pääset muiden ensikertalaisten kanssa kokeilemaan lajia ja tutustumaan meidän saliin sekä valmentajiin. 

6

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla opetamme CrossFitin perusteet, jotta osaat toimia ryhmän mukana salilla tehokkaasti ja turvallisesti. Alkeiskursseja järjestetään kuukausittain joko intensiivisinä viikonloppukursseina tai arkipäiville sijoittuvana.
Lisäksi tarjolla on Henkilökohtainen Alkeiskurssi, jonka aikataulu on sovittavissa juuri sinun tarpeidesi mukaan. 

2

Treenaamaan!

Kun olet oppinut lajin perusteet, olet tervetullut osallistumaan ohjattuihin treeneihin. Treeneihin ilmoittaudut WodConnect-palvelun kautta 

Jos olet jo käynyt alkeiskurssin toisella CrossFit-salilla, voit tulla suoraan mukaan tunneille. Lähetä viesti niin varaamme sinulle paikan tunnille veloituksetta.

Jos et ole harrastanut CrossFitiä mutta olet kokenut levypainojen käsittelijä, voit ilmoittautua katselmukseen. Katselmuksessa yksityistunnin aikana valmentaja tarkastaa teknisen osaamisen tasoasi mm. kyykyissä, tempauksissa ja työnnöissä ja opastaa toimimaan salilla. Onnistuneen katselmuksen jälkeen voit osallistua tunneille.

Katselmuksen hinta on 40 euroa. Summa hyvitetään jäsenmaksustasi, mikäli jatkat meillä treenaamista. Näin katselmus on käytännössä ilmainen.

5

Mitä on CrossFit?

CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, jonka tarkoituksena on valmistaa harrastaja kaikkiin odotettavissa oleviin ja odottamattomiin fyysisiin haasteisiin. Lihaksien sijaan harjoitamme liikettä: opimme nostamaan, hyppäämään, työntämään, vetämään ja kiipeämään oikein ja tehokkaasti. Tällä tavalla harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen.

Tyypillisesti treenit muodostuvat kolmesta osasta.

Lämmittely

Lämmittely on niitä treenin osa-alueita, joka on itsenäisesti salilla harjoitellessa turhan helppo ylenkatsoa. CrossFitissä valmentaja on ennalta suunnittelut päivän treeneihin sopivan lämmittelyn, jossa treeneissä käytettäviä lihaksia aktivoidaan. Näin harjoittelu voidaan aloittaa turvallisesti ja vältytään monilta voimaharjoittelun loukkaantumisilta, joita voimaharjoittelu saattaa aiheuttaa. Lämmittelyyn varataan yleensä kymmenen minuuttia.

Tekniikka- ja voimaosio

Kun lihakset on saatu lämpimiksi, käy valmentaja läpi päivän aikana harjoiteltavan liikkeen tai liikkeet vaihe vaiheelta. Näin tiedät mihin asioihin kiinnittää huomiota harjoitellessa. Harjoittelun aikana valmentaja seuraa valmennettavien suorituksia ja antaa henkilökohtaisia kehitysehdotuksia, joilla voit lähteä parantamaan omaa tekniikkaa.

Päivän treeni - WoD (workout of the day)

Hidastempoisemman voimaharjoittelun jälkeen jännitys salissa alkaa kohota kun kaikki odottavat, että kohta mennään kovaa. Päivän treenit suoritetaan kovalla sykkeellä ja treenien pituudet vaihtelevat muutamasta minuutista yli puoleen tuntiin. Jokaiselle haetaan yksilökohtainen sopiva skaalaus, jolla voi suorittaa päivän treenin ja saada toivotun vastuksen. Näin samasta treenistä saadaan skaalattua sopiva niin huippu-urheilijalle kuin vuoden liikkumatta olleelle. Vaikka kaikki tekevätkin treenit pääsääntöisesti yksin, tehdään treeni aina porukalla ja samalla pusketaan toinen toistaan parempiin suorituksiin.