WhatsApp Image 2022 01 12 at 07.20.10

Urheilijaprofiili – Juha Puska

Kuka olet, mistä tulet?

Olen 39-vuotias kahden pienen lapsen isä ja rakennusalan yrittäjä, alunperin Seinäjokinen, mutta parin mutkan kautta kotiutunut lopulta Peräseinäjoelle.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Joskus junnuna potkinut palloa Törnävän Pallon riveissä, myöhemmin käynyt satunnaisesti salilla…tekemässä lähinnä penkkiä ja haukkaria 🙂

Mitä olet saanut harrastukselta?
Homma lähti pari vuotta sitten ”Fit for 40”- ajatuksesta ja kunto onkin kohentunut roimasti… tavoite on kyllä sittemmin asetettu paljon pidemmälle tulevaisuuteen ja uskon että tulen pysymään lajin harrastajana pitkään! Raskaan työn vastapainona toimii loistavasti ja aamutreeneistä saatu energia tekee höpöä 🙂

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Satuin joskun katsomaan jonkun ”Fittest on earth” tms. dokkarin/elokuvan Netflixistä ja ajattelin että ihan hullujen hommaa.. tuota huvittaisi kokeilla. Joku aika tuon jälkeen kuulin harrastuksen aloittaneelta kaverilta lisää lajista ja kohta varasinkin paikan Crossfit 60100:n viikonloppualkeiskurssille ja taisin jäädä heti koukkuun. Vaikeiden, haastavien ja välillä raastavien treenien, sekä vastapainona asiantuntevan ohjauksen, skaalausmahdollisuuksien ja hyvän porukan sekoitus saa ilmestymään salille aina uudestaan. (+ täällä ei tuu skipattua niitä jalkapäiviä 😁)

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Suosittelen lajia kaikille ikään ja kuntoon katsomatta! Salilla on hyvä yhteishenki ja osaava valmennus. Itse mietin aloittamista liian pitkään…olisi pitänyt aloittaa jo aikaa sitten!

Katso myös: