timo1 scaled

Urheilijaprofiili – Timo Alanko

Kuka olet, mistä tulet?

Olen 56-vuotias rakennuspuolen DI. Syntynyt olen Vaasassa, sieltä muutin 20-vuotiaana Tampereelle opiskelemaan. Tampereelta löytyi vaimo ja kaksi poikaa syntyi siellä. Vuonna 2001 muutimme Seinäjoelle ja kolmas poika syntyi täällä. Asumme Kärjessä ja sieltä ajelen Peräseinäjoelle Nordec Oy:lle töihin.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Innostuin liikunnasta vasta nelikymppisenä. Aloitin pyöräilyllä, mutta kun kunto hieman nousi niin kahden tunnin pyörälenkki tuntui kevyeltä eikä aika yleensä riitä pidempään. Siirryin juoksuun ja se onkin ajankäytön kannalta tehokkaampaa, tunnin lenkki jo tuntuu lihaksissa. Maratoneja olen juossut 2012 alkaen 8 kappaletta. SSU:n triathlonkoulussa olin v 2012 alkaen kolme vuotta. Triathlon-kilpailut ovat tosin jääneet osaltani vain Luopioisissa Hämeessä järjestettävään Kukkia Triathloniin.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Motivaatiota ja lihaskuntokin on tainnut jo hieman parantua!

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Triathlonkoulun kautta tuli käytä viikoittain CrossFit-salilla ja laji tuntui jo silloin mukavalta. Vaimo kannusti vuoden 2018 alussa lähtemään alkeiskurssille. Parasta CrossFitissä on, että voi kehittyä, oppia uutta ja että saa jatkuvasti neuvoja tekniikkaan, kun valmentaja on aina paikalla. Treenit ovat vaihtelevia, eikä aika tule koskaan pitkäksi. Porukassa tulee yritettyä tosissaan.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
CrossFit on monipuolista ja mukavaa tekemistä, se sopii kaikille, koska kaikkia harjoituksia voi skaalata. Meidän salilla on iloinen, kannustava ja positiivinen ilmapiiri.

 

Katso myös: