Mikko Seppänen

Urheilijaprofiili – Mikko Seppänen

Kuka olet, mistä tulet?
Olen 51-vuotias perheenisä. Olen valmistunut filosofian maisteriksi pääaineena musiikkitiede, lisäksi olen opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Vuonna -99 muutimme perheen kanssa Nurmoon, jossa toimin kirkkomuusikkona vuoteen 2006 saakka. Sen jälkeen tein luontevan jatkon työelämässä ja siirryin Alexandria Pankkiiriliikkeessä sijoitusneuvojaksi.

Vaimoni Marjaan törmäsin Jyväskylässä opiskellessani. Olemme Marjan kanssa saaneet upean perheen. Meillä on yhdeksän lasta. Enää kotona on vain viisi lasta.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen joka vuosi juossut maratonin -välillä kylmiltään ja välillä harjoitellen. Kuntosaleista minulla on yksi vuoden kokemus. Joulun jälkeinen morkkis yhdistettynä reiluun painonnousuun sai minut ottamaan koko vuoden kuntosalijäsenyyden. Taisin viisi kertaa käydä vuoden aikana.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Noin kaksi vuotta sitten minulla oli kaikki keski-ikäisen suomalaisen miehen terveydelliset riskitekijät. Merkittävä ylipaino, omenanmallinen kroppa, sokerit koholla, verisuonet menossa tukkohon.
Yksi asia johtaa toiseen. Crossfit on saanut minut kiinnostumaan myös muista asioista, jotka ovat vieneet ja parantaneet muita terveysasioita.

Lisäksi on hienoa, kun saa huomata kehitystä tapahtuneen myös voima- ja taitotasoilla. Pienet päivittäiset asiat ja niiden toistaminen voi ainoastaan tuoda pysyviä muutoksia. Olen aina ollut tavoitteellinen, mutta kyllä 6:30 alkavan aamutreenin jälkeen on voittajafiilis.

Tästä on tullut myös koko perheelle yhteinen harrastus. Vanhin lapsistamme on 27-vuotias (tuleva perheenisä) myös hän vaimonsa kanssa harrastavat CrossFittia.
Neljä nuorinta lastamme oli viime kesänä lapsille ja nuorille tarkoitetussa 60100 CrossFit-ryhmässä. Yleensä, kun kokoonnumme koko perheellä saamme jonkun treenin aikaiseksi.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Kun tyttäreni joulukuussa 2017 katsoi mahakasta ja mahtavaa olemustani, hän totesi ykskantaan: ”Isä! Sun hosumisesta juoksulenkeillä ei ole sulle riittävää hyötyä”.
Hän ilmoitti, toki lupaa kysyen, minut ja vaimoni vuoden 2018 ensimmäiselle CrossFit 60100 -salin alkeiskurssille. Sannimarialla oli itsellä hyvät kokemukset crossfitin harrastamisesta. Tästä töytäisystä crossfitin pariin täytyy tytärtä kiittää ja kumartaa.

CrossFit on hämmästyttävän koukuttava laji. Valmiit ohjelmat ja yhdessä tekeminen – saat itsestä paljon enemmän irti. Yhteisöllisyys antaa mukavan lisämausteen. 60100-salilla on huippuvalmennus ja todella mukavat valmentajat. 👍

Kannustava kulttuuri on hieno, tälle lajille tyypillinen ominaisuus ja korostuu erityisesti meidän salilla. Kaikki ovat ja saavat kokea olevansa tervetulleita. Olet sitten millä tasolla tahansa. Kukaan ei katso sinua ”nenänvartta pitkin”.

Kun kello laitetaan käyntiin niin se sopii erityisesti ”punaiselle” persoonallisuustyypille, joka kilpailee käytännössä kaikista mahdollisista asioista. Hauskaa siinä on se, ettei muilla ole aavistustakaan että jollakin on kisa käynnissä.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Muistan neljän ihmisen tehneen ristinmerkin, kun kuulivat, että aloitan CrossFitin.
Ihmisillä on väärä luulo, että pitää olla hyvässä kunnossa ennen kuin aloittaa. Siitä on toki hyötyä, mutta CrossFit antaa sinulle mahdollisuuden harjoitella monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Kaikki treenit voidaan skaalata sinun tasollesi sopivaksi. Tällä viikolla erään treenin kohdalla tein maailmanennätyksen siitä, mitä kaikkea eri skaalauksia käytin, että sain treenin tehtyä.
Varoituksen sana, jos olet addiktoituvaa persoonallisuustyyppiä, niin on merkittävä riski että jäät ”tähän aineeseen” koukkuun.

Älä enää mieti, että pitäisi tehdä jotain.

Katso myös: