paula

Urheilijaprofiili – Paula

1. Kuka olet, mistä tulet?
Olen reilu nelikymppinen kolmen lapsen äiti Seinäjoelta. Työskentelen SeAMKin kirjastossa.

2. Millainen on liikuntataustasi?
Nuorena oli hyvinkin aktiivinen liikkuja ja harrastin sitä sun tätä, hiihdosta jalkapalloon, suunnistuksesta jazztanssiin. Fiilispohjalta. Aikuisiällä löysin liikunnanilon uudestaan bodycombatin, bodypumpin ja sh’bamin parissa. Niistä siirryin kehonpainoharjoitteluun, kahvakuulailuun ja cross trainingin pariin. Sitten tulikin aika kokeilla jotain uutta ja siirryin CrossFitin pariin.

3. Miksi aloitit CrossFitin harrastamisen?
Kaipasin jotain vaihtelua silloiseen tekemiseeni, pientä kyllästymistä oli ilmassa, ja satuin näkemään Crossfit 60100:n mainoksen. Huomasin, että Lahtelan Heidi oli toisena valmentajana. Tiesin Heidin hyväksi ohjaajaksi aiemmista yhteyksistä, ja Heidin avoin ja ystävällinen persoona innosti ilmoittautumaan on-ramp -kurssille. Kurssin kävin syyskuussa 2015 ja ajatukseni oli, että ”kattotaan nyt, ainahan voin palata entiselle salille, jos meno on liian rajua tai valmennus ei vastaa odotuksiani”. No, en palannut. Heti on-rampin jälkeen oli selvää, että jatkan boksilla treenaamista.

4. Millaisena olet kokenut CrossFitin harrastamisen? Onko harrastus vastannut ennakko-odotuksiasi?
CrossFit ei ole vastannut ennakko-odotuksiani lainkaan! Ajattelin ennen, että CrossFit on sellaista seinästä seinään, oksennuksenmaku suussa ”prääsäämistä” ja tekniikasta viisveisaamista. Voi kuinka väärässä olinkaan… Valmennus on hyvin yksilöllistä ja tekniikkapainotteista. Tunneilla on maksimissaan 10 osallistujaa, joten apua ja neuvoja saa pyytämättä ja pyydettäessä. Kaikkiin liikkeisiin löytyy juuri se itselle siihen hetkeen sopivin progressio, eikä esim. painoja anneta lisätä, ennenkuin tekniikka on hallussa. Toisaalta, sitten kun on sellainen treeni, niin saa myös päästellä täysillä aivot narikkaan -tyylillä. Laji on hieno yhdistelmä kehonpainoharjoittelua ja voimaharjoittelua, sopivasti sekoitellen ja haastavuutta sekä intensiteettiä vaihdellen. Rauhallisempia kehonhuoltotunteja unohtamatta. Jokainen viikko on valmentajien toimesta suunniteltu niin, että treeni pysyy monipuolisena ja kehittää taitoja ja voimaa.

Yksi parhaimmista asioista CrossFit 60100:ssa on ollut salin avoin ja välitön tunnelma. Kaikki kannustavat toisiaan ja ajatuksia treenistä vaihdetaan. Tähän varmasti vaikuttaa myös se, että kaikki boksilla käyvät ovat jäseniä, eikä ns. satunnaisia piipahtelijoita, joten treenikavereihin pääsee (niin halutessaan) tutustumaan hyvin. Valmentajien kanssa voi myös jutella ns. isosta kuvasta ja pähkäillä niin treeni kuin muitakin asioita. Heidi ja Ville ovatkin paitsi ammattitaitoisia valmentajia, myös hyviä sosiaalisilta taidoiltaan.

5. Mitkä ovat olleet henkilökohtaisia haasteitasi ja onnistumisiasi?
Tämä olikin vaikein kysymys. Enkä oikein osaa eritellä erikseen haasteita, ja onnistumisiakaan ei nyt äkisti tulee montaa mieleen… Jokainen uusi treeni on haaste ja jokaista onnistumista edeltää ainakin 10x määrää epäonnistumisia ja turhautumista. Mutta juuri siksi tähän lajiin jää niin helposti koukkuun. Kun tekee kovasti töitä, niin onnistuminenkin maistuu sitten sitäkin makeammalta 🙂 Ja se, että tuntee itsensä vahvaksi myös boksin ulkopuolella arkisissa askareissaan, niin se on hieno tunne.

6. Vapaa sana: jäikö jotain sanomatta?

Ilahtuisin kovasti, jos saisin boksillemme lisää ikäistäni seuraa. Nuorison seurassa on hauska treenata, mutta kyllä meidän kääkkä-tiimiin <3 vielä lisää porukkaa mahtuisi 😀

Samankaltaiset artikkelit