Marko Ojala

Urheilijaprofiili – Marko

Kuka olet, mistä tulet?
Marko Ojala, alunperin Jurvasta, Isonkyrön kautta Seinäjoelle kotiutunut 37 vuotias nuorimies.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Noin 25 vuotta pelasin pesäpalloa, jossa taidot riitti juuri ja juuri suomisarjan kärkikahinoihin asti. Muuttaessani Seinäjoelle 2008 mukaan tuli kamppailu-urheilu, jota väännettiinkin useampi vuosi aina potkunyrkkeilystä lukkopainiin ja kaikkea siltä väliltä. Sitten löysin kehonpainoharjoittelun ja painonnoston jotka tuntuivat heti omilta lajeilta.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Voima- ja taitotasolla on menty valtavasti eteenpäin, mutta parasta on ollut saada paljon uusia kavereita ja laaja samanhenkinen treeniporukka.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Edellisen salini suljettua ovensa oli aika etsiä jotain uutta ja päätin lähteä kokeilemaan CrossFittiä. Laji ei heti kolahtanut ja aluksi varsinkin tuplanaruhypyt v…tutti aika lailla. Mutta periksikään en halunnut antaa ja nyt liki 300 reenikertaa myöhemmin nuo tuplatkin sujuu jo aika kivasti 😀 Lajin haastavuus tekee siitä koukuttavan ja aina löytyy jotain jossa voi parantaa ja haastaa ittensä.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Rohkeasti kokeilemaan, salille oli helppo tulla ja valmentajat sekä kanssatreenaajat ottavat hyvin vastaan taitotasosta riippumatta. Laji vie mennessään ja jokainen pystyy skaalata harjoitukset omalle tasolleen sopiviksi. Nähdään reeneissä.

Katso myös: