miika lehtola

Urheilijaprofiili – Miika

Kuka olet, mistä tulet?
Olen Miika Lehtola, 18-vuotias pojankloppi Seinäjoelta. Opiskelen kolmatta vuotta Seinäjoen lukiossa.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Olen kokeillut pienempänä melkeinpä kaikkea aina pöytätenniksestä mäkihyppyyn. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta mikään laji ei vetänyt oikeen kunnolla mukaansa, vaan yleensä kyllästyin alle vuodessa ja halusin kokeilla jotakin muuta. Freestyle laskettelemista tuli harrastettua useampikin vuosi, mutta Seinäjoen Jouppilanvuori alkoi käydä liian pieneksi ja sen talvi liian lyhyeksi, eikä Lapissa ehtinyt olla montaa kertaa talvessa.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Paras harrastus mitä on tullut tähän asti kokeiltua! On mukavaa haastaa itseänsä, vaikka välillä ennen treeniä sen läpivieminen tuntuu mahdottomalta. Lajin monipuolisuuden ansiosta aina löytyy kehitettävää monissa osa-alueissa, oli se sitten liikkuvuuden lisääminen tai kyykkytuloksen kasvattaminen, niin jokainen löytää haasteita tästä lajista. Crossfit salien yhteisöllisyys on osoittautunut myös huikeaksi. Valmentajat ja jäsenet kannustavat aina, ja siihen on helppo lähteä mukaan.
Luulen että ennakko-odotukset ovat monella hiukan väärät lajia kohtaan, ennen kuin sitä on päässyt kokeilemaan. Itse mietin ennen lajia, että Crossfit on suunniteltu vain huipputason urheilijoille, mutta väärässähän sitä oltiin. Crossfit sopii todellakin kaikille.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Kuulin kaverilta ensimmäisenä lajista, ja päätin kokeilla sitä. Kävin On-ramp -kurssin ja jatkoin harrastusta pari kuukautta, kunnes mursin käteni salin ulkopuolella. Sen jälkeen ei tullut mentyä takaisin, vaan jatkoin kuntosalilla käymistä. Kuntosalilla treenaaminen oli ihan okei, mutta se alkoi tuntua pitkän päälle yksitoikkoiselta ja tylsältä. Kun kuulin Crossfit 60100:sta, päätin taas aloittaa ja mennä sinne.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Konkreettisesti haasteita näin päivittäisellä tasolla löytyy ainakin jokaisesta päivän treenistä, oli se sitten saada nopeampi aika, nostaa enemmän, saada tekniikkaa jossain liikkeessä parempaan suuntaan. Itseänsä voi haastaa kaikessa, ja sitä Crossfitissa tehdään. Onnistuminen seuraa kyllä perässä.

Vapaa sana: jäikö jotain sanomatta?
Voisin vaikkka meidän valmentajia Villeä ja Heidiä kiittää siitä että jaksavat meitä kannustaa, ohjata ja motivoida päivät pitkät 🙂

Katso myös: