WhatsApp Image 2021 11 19 at 10.33.07

Urheilijaprofiili – Joonas Lapatto

Kuka olet, mistä tulet?
Oon Joonas, 24 vuotta, kotoisin Etelä-Karjalan sydämestä Savitaipaleelta. Seinäjoelle oon päätynyt opintojen perässä aivan vahingossa.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Oon aina harrastanut liikuntaa monipuolisesti, oon pelannu niin salibandya, jalkapalloa kuin tennistäkin, myös kuntosalilla on tullut joskus hikoiltua. Suurimman osan ajastani vei kuitenkin jääkiekko.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Kireät olkapäät ja isot lihakset (vitsi vitsi). Oon saanut uusia ystäviä lajin parista sekä tehoa arjen fyysistä kuntoa vaativiin askareisiin. Salilla unohtuu arjen tuomat haasteet ja salilta lähtiessä onkin aina hyvä mieli. Oonpa mä myös ajatellut ruveta joskus vielä kisaamaankin.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
CrossFitin pariin löysin entisen työnantajani suosituksesta syksyllä 2020 jääkiekkoharrastuksen lopettamisen jälkeen. Halusin urheilla tosissaan ja CrossFit tarjosi mielestäni tarpeeksi haastetta. Lajissa parasta on itsensä ylittäminen sekä nousujohteisuus treenaamisessa. Myös lajin yhteisöllisyys lämmittää syvästi entisen joukkueurheilijan mieltä.

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Harkitseminen ei kannata, aloittaminen kannattaa! Tän harrastuksen pariin on kaikki tervetulleita, niin nuoret kuin vanhatkin, tavoitteellisesti urheilevat kuin kuntourheilijatkin. Kehitystä tapahtuu varmasti kun vaan on asenne kunnossa!

-Joonas

Joonas Instagramissa

Katso myös: