Marjo

Urheilijaprofiili – Marjo

Kuka olet, mistä tulet?
Marjo, 43 vuotias omilla äärirajoillani viihtyvä sosiaalinen erakko :). Ylistarosta Seinäjokelaistunut koulutettu hieroja, urheiluhieroja, tradenomi ja yrittäjä. Kotijoukoista löytyy mies, 20- ja 17-vuotiaat lapset, Napsu-koira (iltatähti) ja Peikko-kissa. Arki kuluu treenailun, töiden ja penkki-urheilun parissa. Perjantaisin syön irtokarkkia. Paljon.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Vajaa kolmekymppiseksi asti ihan perusliikuntaa- lenkkeilyä ja salitreeniä. Pikkuhiljaa nälkä kasvoi syödessä, perusjutut ei enää riittänyt ja testailin omia rajojani erilaisilla yksilölajeilla, juoksua, pyöräilyä maastossa ja maantiellä, uintia, rullaluistelua, hiihtoa, painonnostoa, salitreeniä. Ja mielellään aina mahdollisimman kauan, ja pitkälle, ja lujaa. Muutamat Extreme- ja mtb-kisat testattuani totesin että kilpailut ei kiinnosta, tykkään liikkua omaksi ilokseni. (Vaikka jokaisen treenin otankin lähes MM-kisasuorituksena :D!) Ryhmäliikuntatunnit olen kiertänyt kaukaa, CrossFittiin lähtemisen suurin kynnys olikin se ajatus että treenataanko siellä aina ryhmässä :D!
Kuntosalilla aloin joka kerta löytää itseni salin peränurkasta riehumassa levytangon, kuntopallon tai kahvakuulan kanssa. Seurailin somessa joitain Crossfit sivustoja ja siitä se ajatus sitten oikeastaan lähti että tämä voisi olla ihan mun juttu. Heinäkuussa 2016 osallistuin viikonlopun mittaiselle on-rampille ja sillä tiellä ollaan, reipas 830 CF-treeniä rikkaampana.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Treeniyhteisön. Uuden ulottuvuuden treenaamiseen ja kehon hallintaan. Loistavaa vastapainoa työlle ja muulle arjelle.

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
No se ryhmässä treenaaminen yksilönä :D! Kaikki treenaa omien kykyjensä mukaan, jokaista tsempataan, ja se onnistumisen ilokin on yhteinen kun se ensimmäinen käsilläseisontapunnerrus onnistuu tai ensimmäiset tuplanaruhypyt menee putkeen. Silti saat treenin aikana vaipua omaan treenikuplaan ja keskittyä siihen omaan tekemiseen. Jokaisesta treenistä saa tehtyä itselleen juuri niin kevyen tai raskaan kuin sille päivällä haluaa. Treenit on todella vaihtelevia, tylsää treeniä ei ole vielä vastaan tullut. Ja näissä treeneissä kyllä pääsee sinne äärirajoillekin niin halutessaan, joskus jopa sen yli.
Tässä lajissa tietyt peruselementit on jokaisessa treenissä läsnä ja on ollut huikea huomata esimerkiksi yht´äkkiä osaavansa chest-to-baria, vaikka niitä ei ole koskaan edes harjoitellut : D!

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Kokeile. Saatat yllättyä. Jopa koukuttua. Se mitä näkee somessa hikisistä viimeisen päälle treenatuista ihmiskoneista jotka tikkaa leukoja 100 minuuttiin on vain pintaraapaisu siitä mitä kaikkea laji oikeasti on.
CrossFit 60100 -sali on täynnä ihan mahtavia tavallisia treenaajia. Salin kaikki valmentajat ovat ammattitaitoisia ja ottavat jokaisen huomioon. Salilla on loistava kuri ja järjestys, ja lämminhenkinen rento tunnelma (Kiitos Ville ja Heidi).

Katso myös: