Marika

Urheilijaprofiili – Marika

Kuka olet, mistä tulet?
Marika, 24-vuotias ja ihan hauska tyyppi. Kotoisin olen Kauhajoelta, mutta jo pidemmän aikaa asunut täällä Seinäjoella.
Toukokuussa valmistuin tradenomiksi ja työkseni olen tehnyt vaikka ja mitä, mutta nyt olen myyjänä XXL:ssä.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Aika paljon eri lajeja ja liikuntamuotoja on tullut jo pienen elämän aikana kokeiltua. Mm. kamppailulajeja (pääasiassa nyrkkeilyä vähän eri muodoissa), ryhmäliikuntaa, jalkapalloa, erilaisia tansseja, kuntosalilla pööpöilyä ja sen semmoista.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Oppinut uusia taitoja, kehittynyt eri liikkeiden tekniikoissa, saanut lisää voimaa, kestävyyttä ja lisää energiaa arkeen.
Mutta mikä parasta, tutustunut mahtaviin tyyppeihin!

Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Kuntosalilla käyminen ei tuntunut enää omalta jutulta ja ajattelin kokeilla jotain muuta. Heti alkeiskurssin ensimmäisestä päivästä koukutuin lajiin – niin kivaa!
CrossFitissä parasta on:
Monipuolisuus. Välillä mennään mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetellaan omia rajoja, mutta vastapainoksi on myös rauhallisempia treenejä, jolloin laatu on tärkeintä. Vielä kertaakaan n. 2,5 vuoden aikana ei ole tullut fiilistä, ettei huvittaisi mennä treenaamaan. Vaikka joskus olisi huono päivä, niin hyvä treeni kyllä aina piristää!
Yhteisöllisyys. Ei tätä tarvitse sen enempää avata, salin tyypit on best!
Salikisat, pikkujoulujumpat, kesäkauden avajaiset yms. Hauskaa yhdessä treenaamista, jolloin usein kisataan joukkueissa, pareina tai yksilönä. Valmentajat on kyllä aina onnistuneet keksimään hauskoja ja erilaisia lajeja. Vieläkin aerial combattia ”lämmöllä” muistellen…

Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
Mahtava laji, sali ja tyypit! Kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan!
Moni sanoo, että haluaa kohottaa kuntoaan ennen, kuin edes ajattelee CrossFitin (tai jonkin muun lajin) aloittamista. Koska hirveän noloahan se on, jos ei osaa tai jaksa tehdä samoja liikkeitä samoilla painoilla kuin ne, jotka ovat CrossFitiä jo kauemmin harrastaneet.
Ei kannata ajatella noin. Koska se tässä hienoa onkin, sillä oikeastaan kuka vain voi aloittaa lajin. Jos jotain liikettä ei osaa tai pysty tekemään, siitä voidaan AINA keksiä jokin helpompi versio. Ja vaikka itse olenkin jo 2,5 vuotta CrossFitiä harrastanut, on minullakin vielä paljon oppimista ja myös liikkeitä joita en pysty tekemään.
Nähdään treeneissä!

Katso myös: