
CrossFit on kovaa hommaa kämmenille, joten niitä täytyy hoitaa oikein. Vaikka revenneistä kämmenistä saa raflaavan kuvan someen, ei käsien sietokyvyn yli useimmiten kannata treenata. Kipeät tai repeytyneet kädethän haittaavat treenaamista, joten yksi erityisen kovaa suoritettu treeni voi pilata loppuviikon jumpat pahemman kerran.
Tässä pari pointtia, jotka on hyvä pitää mielessä:
Riippumatta siitä mitä välinettä pidät käsissäsi, pyri estämään välineen liike kämmenen sisällä. Useimmiten on parempi tehdä esimerkiksi lyhyempää sarjaa leuanvedoissa, kuin antaa otteen valua kämmeniltä sormen päitä kohti joka toistolla pitkää sarjaa tehdessä.
Painonnostotankoa käsitellessä peukkulukko on hyvä kaveri, joten ota se haltuun!
Käsien repaleisuudet, palkeenkielet ja muut poikkeavuudet kannattaa kirjaimellisesti hio’a pois, sillä treenatessa ne alkavat repeytyä pahemman kerran. Käytä esimerkiksi jalkaraspia saunomisen yhteydessä, niin saat turhat epätasaisuudet pois.
Käsien rasvaamiseen kannattaa panostaa myös, sillä kuiva iho sietää kulutusta huonommin.
Jos puristustekniikka on kohdillaan ja käsiä on hoidettu hyvin, on useimmissa tapauksessa treenaaminen melko mutkatonta. Jos esimerkiksi isojen treenimäärien vuoksi kädet on edelleen kovilla, voi käsien suojaaminen olla hyvä juttu harkita.
Käsien suojaamiseen voi käyttää hanskoja, lämsiä ja teippauksia. Hanskojen kohdalla kannattaa valita riittävän ohut ja napakasti istuva malli. Lämsiä valitessa on hyvä varmistaa, että ranne pääsee ojentumaan riittävästi esimerkiksi burbeeta tehdessä. Lisäksi hanskan/lämsän materiaali vaikuttaa pitoon ja sen suhteen paras vaihtoehto löytyy parhaiten testaamalla. Teippaus on hyvä vaihtoehto satunnaiseen suojaamiseen, kunhan on valmis näkemään minuutin tai pari vaivaa teippien asetteluun.
Teippaamalla voi suojata kätensä juuri päivän treeniin ja käsien kuntoon sopivalla tavalla. Videolla yksi esimerkki:
CrossFit 60100 vai kuntosalit? Seinäjoen kuntosalit ja mahdollisuudet voimistella ovat monipuolistuneet ja kehittyneet viime aikoina mukavaa tahtia. Voimaharjoittelun edut ovat tutkitusti kiistattomat ja meillä CrossFit 60100:lla vedettävät ja perinteinen kuntosaliharjoittelu jakavat monia samoja piirteitä mutta tekevät selvän pesäeron tietyissä asioissa. Pyrimme tällä sivulla selventämään yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia ja auttamaan sinua hahmottamaan, sopiiko CrossFit-harjoittelu perinteisen kuntosalitreenin…
Liikunnalla on lukemattomia hyötyjä. Mieleen tulee ensimmäisenä lisääntynyt suorituskyky, parantuneet terveyden mittarit ja silmää miellyttävämpi peilikuva. Näitä kolmea CrossFitin hyötyä et välttämättä ole miettinyt: 1. Itsetunto paranee Kun treeneissä asetettuja tavoitteita saavuttaa, tuntee ylpeyttä saavutuksistaan. Ja syystä! 2. Ajankäytöllisesti tehokasta Yksi harjoitus kestää vain 60min lämmittelyineen ja loppuverryttelyinee. Kole treenikertaa riitää oikein hyvin lähes kaikille…
Aina hyvinvointi ja suorituskyky ei ole vain treenistä kiinni. Monet elämäntapatekijät ovat mukana määrittelemässä meidän terveyttä ja kuntoa. Ravinto, uni, stressi ja sen hallinta sekä ihmissuhteet muovaavat kaikki osaltaan meidän hyvinvointia. Hei urheilijat! Lähdin kirjoittamaan tätä blogitekstiä, koska omaa innostusta aihetta kohtaan löytyy. Opiskelen tällä hetkellä omaksi ilokseni, töideni ohella, ravitsemustieteen perusopintoja Itä-Suomen avoimessa yliopistossa….
”Urheilija ei tervettä päivää näe” on sananparsi, joka kuvaa valitettavan usean liikuntaa harrastavan suhtautumista kipuihin ja loukkaantumisiin urheilun yhteydessä. Niitä ei kuitenkaan tulisi hyväksyä osana CrossFit-harrastusta, tai mitään muutakaan liikuntaa. Meidän keho on kehittynyt sietämään kuormitusta Mustelmat paranee, haavat sulkeutuu ja luut luutuu. Samoin rasitettu kudos palautuu ja mukautuu kuormitukseen. Kehon kyky parantua rasituksesta on…