CrossFittaajan kädet – Video

EJA 5493

CrossFit on kovaa hommaa kämmenille, joten niitä täytyy hoitaa oikein. Vaikka revenneistä kämmenistä saa raflaavan kuvan someen, ei käsien sietokyvyn yli useimmiten kannata treenata. Kipeät tai repeytyneet kädethän haittaavat treenaamista, joten yksi erityisen kovaa suoritettu treeni voi pilata loppuviikon jumpat pahemman kerran.

Tässä pari pointtia, jotka on hyvä pitää mielessä:

Purista oikein

Riippumatta siitä mitä välinettä pidät käsissäsi, pyri estämään välineen liike kämmenen sisällä. Useimmiten on parempi tehdä esimerkiksi lyhyempää sarjaa leuanvedoissa, kuin antaa otteen valua kämmeniltä sormen päitä kohti joka toistolla pitkää sarjaa tehdessä.
Painonnostotankoa käsitellessä peukkulukko on hyvä kaveri, joten ota se haltuun!

Hoida käsiäsi

Käsien repaleisuudet, palkeenkielet ja muut poikkeavuudet kannattaa kirjaimellisesti hio’a pois, sillä treenatessa ne alkavat repeytyä pahemman kerran. Käytä esimerkiksi jalkaraspia saunomisen yhteydessä, niin saat turhat epätasaisuudet pois.
Käsien rasvaamiseen kannattaa panostaa myös, sillä kuiva iho sietää kulutusta huonommin.

Suojaa kädet... ehkä

Jos puristustekniikka on kohdillaan ja käsiä on hoidettu hyvin, on useimmissa tapauksessa treenaaminen melko mutkatonta. Jos esimerkiksi isojen treenimäärien vuoksi kädet on edelleen kovilla, voi käsien suojaaminen olla hyvä juttu harkita.

Käsien suojaamiseen voi käyttää hanskoja, lämsiä ja teippauksia. Hanskojen kohdalla kannattaa valita riittävän ohut ja napakasti istuva malli. Lämsiä valitessa on hyvä varmistaa, että ranne pääsee ojentumaan riittävästi esimerkiksi burbeeta tehdessä. Lisäksi hanskan/lämsän materiaali vaikuttaa pitoon ja sen suhteen paras vaihtoehto löytyy parhaiten testaamalla. Teippaus on hyvä vaihtoehto satunnaiseen suojaamiseen, kunhan on valmis näkemään minuutin tai pari vaivaa teippien asetteluun.
Teippaamalla voi suojata kätensä juuri päivän treeniin ja käsien kuntoon sopivalla tavalla. Videolla yksi esimerkki:

Katso myös: