CrossFit 60100 vai kuntosalit?

Seinäjoen kuntosalit ja mahdollisuudet voimistella ovat monipuolistuneet ja kehittyneet viime aikoina mukavaa tahtia. Voimaharjoittelun edut ovat tutkitusti kiistattomat ja meillä CrossFit 60100:lla vedettävät ja perinteinen kuntosaliharjoittelu jakavat monia samoja piirteitä mutta tekevät selvän pesäeron tietyissä asioissa. 

Pyrimme tällä sivulla selventämään yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia ja auttamaan sinua hahmottamaan, sopiiko CrossFit-harjoittelu perinteisen kuntosalitreenin sijaan tai rinnalla.

Autamme urheilijoita kehittymään turvallisesti monilla voiman osa-alueilla toisin kuin useat Seinäjoen kuntosalit auttavat vain lihasmassan kanssa

Tavoite treenatessa

Perinteinen kuntosaliharjoittelu tähtää useimmilla lihasmassan kasvattamiseen. Treenissä keskitytään pääsääntöisesti yhden lihasryhmän kehittämiseen kerralla. Voimaharjoittelussa lihasryhmiä treenataan yleensä liikaa eristyksessä muista lihasryhmistä. Jatkuva yhden lihasryhmän eristetty kehittäminen usein johtaa lihasten jäykkyyteen ja heikkoon liikkuvuuteen.

CrossFit-treenin tarkoitus on valmistaa urheilijaa kaikkiin odotettavissa oleviin ja odottamattomiin fyysisiin haasteisiin. Pelkän lihasmassan sijaan kehityksen kohteena on liike ja treenatessa kehittyy voiman lisäksi lihaskestävyys, liikkuvuus, nopeus, koordinaatio, ketteryys ja liiketarkkuus.

Kuntosalit Seinäjoella tarjoaa yhtä monipuolista voimailua, kuin kyyti jonka meillä saat.

Monipuolisuus ja motivaatio

Kuntosalitreenissä yleinen ongelma on, että omat rutiinit alkavat helposti toistamaan itseään ja treeni käy tylsäksi. Kun samat liikkeet toistetaan samoilla toistopäärillä ja painoilla, pysähtyy kehittyminen varsin nopeasti. Kehosta tulee tehokas suorittamaan sille annetun kuorman, mutta sitä ei haasteta tarpeeksi uusilla liikkeillä tai liikkeiden yhdistelmillä. Moni saliharrastaja myös tiedostaa turhauttavan tilanteen, jossa ruuhkautuneella salilla täytyy vain tehdä jotakin liikettä mikä sattuu sillä hetkellä olevan vapaana.

Meillä treenaamisen ehdottomia etuja on, että treenit ovat aina erilaisia. Salille on mukava lähteä kun tietää saavansa kovan treenin vaivaamatta omia aivonystyröitä sen suunnitteluun. Toisinaan treenataan vähän kovempaa kuin toiste. Välillä nostetaan raskaampaa rautaa ja toisinaan keskitytään hikisempään jumppaan. Takaamme ettet löydä itseäsi salilta pyörittelemästä peukaloita miettien, että mitähän tänään haluaisi tehdä.

Seinäjoen kuntosalit tarjoavat hidastempoisempaa treeniä kuin olisi hyvä tehdä kehittyäkseen kokonaisvaltaisesti urheilijana

Intensiteetti

Kuntosalilla treenaaminen tehdään rauhalliseen tahtiin matalilla sykkeillä ja on varsin poikkeuksellista nähdä joku tekemässä kunnon hikitreeniä punttisalilla. Rauhallisilla sykkeet on omiaan raskaiden painojen kanssa työskennellessä ja lihasvoiman kehittämisessä.

CrossFit yhdistelee hidas- ja nopeatempoista treenaamista. Useimpina treenipäivinä harjoitellaan hidastempoisesti tekniikkaa yhdessä tai useammassa liikkeessä hiljalleen painoa nostaen.

Voimaharjoittelun lisäksi CrossFitissä tehdään useimmiten 5-40 minuutin mittainen intensiivisempi korkean sykkeen treeni. Pelkän lihasvoiman kehittämisen lisäksi treenistä tulee kokonaisvaltaisempi kehittäen aerobista kestävyyttä. Yhdellä treenikerralla saadaan katettua molemmat, omat etunsa tarjoavat tavoitteet. Usein kuntosaliharjoittelija joutuu täydentämään salitreeniä toisella, aerobisella, liikuntamuodolla kuten juoksulla ja löytää motivaatio suorittaa se kovalla intensiteetillä etujen saavuttamiseksi.

Seinäjoen salit eivät tarjoa henkilökohtaista valmennusta jäsenilleen, ellet palkkaa erikseen personal traineria

Ohjelmointi ja valmennus

Jotta omatoimisesta kuntosaliharjoittelusta saa tehokasta, vaatii se huomattavasti suunnittelua ja itsekuria. Tehokkaan treeniohjelman suunnittelu ja toteutus vaatii aikaa ja paneutumista. Onnekkaimmat voivat saada salikaverilta vinkkejä tekniikan hiomiseen mutta harvoilla on tätä etua. Toisinaan huonot neuvot voivat olla jopa vaarallisia ja ohjata väärään suuntaan.

Autamme urheilijoitamme tekemään treenaamisesta suoraviivaisempaa. Meidän treeneissä pyörii aina ennalta suunniteltu ohjelma, jolloin sinun ei tarvitse miettiä mitä tehdä minäkin päivinä. Samalla tietenkin tiedät kuitenkin noudattavasi ennaakkoon ammattilaisen suunnittelemaa ohjelmointia. 

Treeneissä opetetaan tekniikkaa yhdessä ja pyrimme antamaan joka urheilijalle henkilökohtaista palautetta suoritustekniikan kehittämiseen. Näin taataan, että treeni on tehokasta, turvallista ja jatkuvasti kehittyvää.

Meidän kuntosali sopii erityisen hyvin hyvästä ryhmähengestä nauttiville

Sosiaalisuus

Sosiaalinen askekti lienee se suurin vedenjakaja, joka ehdottaa meidän salin ja muut Seinäjoen kuntosalit. Tyypillisesti kuntosalille mennään suorittamaan omaa juttua ja eristäytydään kanssaurheilijoista esimerkiksi musiikkia kuunnellen kuulokkeet päässä.

Myös meillä treenit suoritetaan pääsääntöisesti yksin mutta CrossFit sopii erityisen hyvin yksilöurheilijoille, jotka saavat lisävirtaa urheillessa muiden kanssa. Suoritus on aina oma ja käydään vain itseään ja aiempia tuloksia vastaan mutta yhdessä muiden kanssa tehdessä kaikki saa itsestään enemmän irti.

CrossFit myös vetää puoleensa asiallista porukkaa ja samanhenkisistä treenaajista voit myös saada hyviä ystäviä. Osaan kuntosalin porukasta voit käydä tutustumassa täällä.

CrossFit sopii lajina erinomaisesti kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Saat harrastuksesta paljon irti jos…