mikko

Urheilijaprofiili – Mikko

Kuka olet, mistä tulet?
Olen 39 -vuotias, Seinäjoella olen suurimman osan elämästäni viettänyt. Olen työskennellyt 13 vuotta Exertus Oy:ssä ammattinimikkeellä team leader / SW desing engineer.

Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
En ole harrastanut mitään yksilö- tai joukkueliikuntaa.

Mitä olet saanut harrastukselta?
Aluksi en tuntenut oikein ketään salilta. Harrastuksen myötä olen tavannut ja tutustunut hienoihin urheilijoihin. Yhdessä on opittu lajista. Samalla on havainnut omia vahvuuksia ja heikkouksia.
Tällä hetkellä pystyn sovittamaan CrossFitin arkirytmiin melkein ilman rajoituksia. Tämä on ollut välillä pieni haaste, että ei tule treenattua liikaa.
Pidän siitä, että aina kysyjä saa valmentajalta sanallisen neuvon, esimerkin oikeasta suorituksesta tai konkreettisesti siirtää vartaloa oikeaan asentoon. Tämä on ollut minulle ainakin tärkeää, kun on aloittanut aivan nollilta. Kaikki apu on ollut tarpeen. Monen toiston jälkeen alkaa itsekin havaita omia virheitä.
Arvostan mobbaus (Mobility) tunteja sekä ohjattuja kehonhuoltohetkiä ennen tai jälkeen WOD:in. Näistä hetkistä on apua oman liikkuvuuden parantamiseksi ja treeni kuormituksen elpymiseen. Tätä en osannut odottaa, kun aloitin harrastamaan. Muuten harrastus on vastannut odotuksia.

Mitkä ovat olleet henkilökohtaisia haasteitasi ja onnistumisiasi?
Aluksi yksi haasteista oli käsilläseisonta seinää vasten. Otti vuoden päivät treenejä, että sain voimat ja tekniikan riittävälle tasolle. Seuraava haaste voisi olla HSPU (käsilläseisontapunnerrus). Voimien kehittymien ja liikkeiden hallinta ottaa aikaa. Välillä edistymistä on vaikea havaita lyhyellä aikavälillä, mutta vuoden aikavälillä ei tarvitse enää epäillä kehittymistään. Tämä vaatii sitkeyttä monella tasolla.

Vapaa sana: Jäikö jotain sanomatta?
Ammattitaitoinen valmennus sekä kannustava ilmapiiri löytyy aina Crossfit 60100 sallita. Työreissuilla on tullut käytyä muillakin saleilla ja voin lämpimästi suositella. Crossfit 60100 opeilla pärjää hyvin vieraallakin Crossfit saleilla, vaikka toisella salilla käytettäisiin eri nimityksiä liikkeistä.

Katso myös: