Valmentajaprofiili

Suvi

Suvi lehtola

1. Kuka olet, mistä tulet?
Olen 28-vuotias pohjalainen vaimo, tytär, pikkusisko, luokanopettaja, CrossFit-valmentaja, -urheilija… 

Olen kotoisin Kauhajoelta. Asuin ja opiskelin ennen Seinäjoelle muuttoa viisi vuotta Raumalla, josta muutin Seinäjoelle vuonna 2016. Aloitin treenit CrossFit 60100 -boxilla samana syksynä, kun muutin Seinäjoelle. Tänne juurtumiseeni on vahvasti vaikuttanut se, että löysin boxilta mahtavan oman ”joukkueen” ja paljon ystäviä. 

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Ennen yläkouluikää vaihdoin harrastusta todella tiuhaan, eikä sitä oikeaa tuntunut löytyvän. Kyllästyin harrastukseen todella nopeasti. Teininä aloin harrastaa kuntonyrkkeilyä, jonka parissa päädyin, yllätyksekseni, treenailemaan monta vuotta. Kouluttauduin kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja kerkesin toista vuotta ohjata kuntonyrkkeilyryhmää, ennen kuin muutin opiskelemaan Raumalle. Opiskellessani kävin pääsiassa kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Opiskelukaverini kanssa keksimme diilin, että menemme yhdessä kokeilemaan CrossFittia. Noh, kaverini ei ikinä ilmestynyt alkeiskurssille, mutta mä kävin kurssin CrossFit Rauma -boxilla. Kurssin jälkeen ehdin hetken treenailla Raumalla, kunnes muutin Seinäjoelle ja tulin meidän boxille. CrossFitin lisäksi innostuin tuohon aikaan maastopyöräilystä ja ajoinkin kesällä 2017 maastopyörämaratonin (84km). Maastopyöräilykään ei ole omaan makuuni tarpeeksi vaihtelevaa, joten CrossFitin voittanutta harrastusta en ole löytänyt, eikä kyllä tarvettakaan ole. Olen nyt toista vuotta treenannut seuraten kisaohjelmointia, mikä vaikuttaa olevan täysin minun juttuni.


3. Kuinka päädyit valmentajaksi?
Keväällä 2019 olin boxilla treenaamassa yksi iltapäivä, kun Heidi ja Ville pyysivät minut juttelemaan toimistoon. Ehdin muutamassa sekunnissa pyöritellä kaikkia katastrofiajatuksia, koskien tuota juttelua. 😀 Mutta Heidi ja Ville halusivatkin kysyä, että aloittaisinko valmentajan hommat. Olin ja olen edelleen tästä tarjouksesta todella otettu ja tohkeissani. Aloitin valmentajana boxillamme huhtikuussa 2019. Opettajana ryhmän ohjaaminen on minulle luontevaa sekä olen innostunut urheilija että uuden oppija. Nämä ominaisuudet ovat varmasti johtaneet siihen, että päädyin apuvalmentajaksi. 

4. Mikä on parasta valmentamisessa?

Parasta valmentamisessa on ne pienet (suuret) jutut ja taidot, joita opimme yhdessä valmennustilanteissa. Onnistumiset tuntuvat valmentajana vähintään yhtä hyviltä, kuin ne tuntuvat urheilijasta itsestään. Apuvalkkuna toimiminen opettaa minua jatkuvasti myös itsestäni niin valmentajana kuin urheilijanakin. On myös huippua, että opin tuntemaan urheilijamme aina vaan paremmin ja paremmin. 

5. Suosikkitreenisi?

Suosikkitreenini ovat chippereitä, joissa siis tehdään useita erilaisia tehtäviä ja ne tehdään läpi kerran annetussa järjestyksessä, mahdollisimman nopeasti. Suosikkiliikkeitäni tällaisessa treenissä olisi esimerkiksi toes to bars, leuat, kyykyt ja käsipainojen kanssa tehtävät liikkeet. Pidän suhteellisen pitkistä treeneistä, koska niissä saa jaksamisen lisäksi kehittää omaa päätänsä.

6. Vapaa sana

Tule ihmeessä tutustumaan boxiimme, niin urheilijat kuin me valmentajatkin olemme huipputyyppejä! Älä jää odottamaan, että kaverisi lupaa lähteä mukaasi alkeiskurssille, vaan tule ihmeesssä yksin. 😀