Valmentajaprofiili
SUSANNA
crossfit 127

1. Kuka olet, mistä tulet?
Ala-Rannan Susanna, tuttavallisemmin Sussu. -99 syntyny ja kotoosin oon Ilmajoelta. Seinäjoelle oon muuttanu vuonna 2020.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Liikuntatausta ennen CrossFitin aloittamista on hyvinkin monipuolinen. Päälajina on kuitenkin ollut voimistelu aina 4 vuotiaasta lähtien. Siinä lajissa kilpailin 16 vuotiaaksi asti. Kurikassa aloitin trampoliini- ja acrobatiavoimistelulla, mutta viimeiset vuodet vietin Isossakyrössä telinevoimistelusalilla. Samaiselta salilta löytyy nykyään myös työpaikka naisten telinevoimisteluvalmentajana. Vaikka kilpailemisen lopetin lajissa, niin edelleen tulee voimisteltua säännöllisen epäsäännöllisesti omaksi iloksi 🙂

3. Kuinka päädyit valmentajaksi?
Keväällä 2023 Heidi kysyi WoDilla kyykkäilyjen ohessa, että oonko ajatellu valkun hommia ja vastasin että itseasiassa olen! Voimistelupuolella lapsien liikuttamisesta kokemusta on jo useamman vuoden ajalta, joten alkujännityksestä huolimatta tuntui hyvältä ja luonnolliselta hypätä valkotaulun ja urheilijoiden eteen.

4. Mikä on parasta valmentamisessa?
Parasta valmentamisesta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. Meillä on salilla ihan mahtava yhteisö ja ilmapiiri, josta löytyy monenlaista liikkujaa. Tavoitteet ja syyt liikkua on jokaisella erilaiset ja on mukava olla valkkuna toteuttamassa yksilöllistä kehitystä. Myös mahtavat valkkukaverit pitää valmentamisen mielenkiintoisena ja motivoivana.

5. Suosikkitreenisi?
Suosikkitreeniä en osaa nimetä. Lähtökohtaisesti kaikki missä on kehonpainoliikkeitä on kivaa. Myös pitkät treenit on kivoja, sillä itsellä kestää hetki lämmetä itse treenin alkamisesta ja loppua kohti tekeminen helpottuu. Erityisesti kaikki voimistelujutut on lemppareita ja viihdyn paremmin pää alaspäin kuin jaloilla seisten.

6. Vapaa sana
Laji sopii jokaiselle, jolta löytyy halua liikkua ja haastaa itseään. Treenaamisen ohella voi huomaamattomasti kehittyä ja oppia uusia juttuja. Laji haastaa sopivasti sekä mieltä, että kehoa. Ei siis tarvitse olla valmiiksi ”kovassa kunnossa”. Meidän salilta löytyy myös parhaat treenikaverit.