Valmentajaprofiili
ROOSA
EJA 5079

1) Kuka olet, mistä tulet?
Olen Roosa, 30v fysioterapeutti. Tällä hetkellä opiskelen työfysioterapeutin pätevöittävää koulutusta ja lisäksi löytyy myös urheiluhierojan ja liikuntaneuvojan pätevyydet.
Kotoisin Kauhajoelta. Kuortaneen ja Tampereen kautta tulin Seinäjoelle opiskelemaan ja nyt jo 8 vuotta asustellut Seinäjoella. 


2) Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Liikunta on itselle enemmän elämäntapa kuin harrastus, mutta koko ikä on tullut harrastettua yhtä sun toista. Eniten aikaa on kulutettu pesäpallokentillä ja muutama kausi tuli pelattua myös pääsarja tasolla. Lisäksi mut on saattanut löytää painisalilta tai yleisurheilukentältä pikamatkojen parista. 

3) Kuinka päädyit valmentajaksi?
Loppu keväästä 2021 Ville tuli wodin jälkeen jutulle ja kysyi kiinnostaisko lähteä valmennusporukkaan mukaan. Melko pitkään ajatusta pyörittelin aikataulullisista syistä, mutta ei tälläistä tarjousta vain voinut ohittaa. Omaan työhön olen viime aikoina kaivannut enemmän ryhmänohjausta, joten tässähän sitä nyt saa.
 
4) Mikä on parasta valmentamisessa?
Parasta valmentamisessa on nähdä urheilijoiden onnistumisia ja jos omilla neuvoilla saa vietyä urheilijoiden tekemistä eteenpäin. Joukkuelajitaustalla itse koen myös kannustavan ilmapiirin tärkeäksi. Mahtava olla osa valmennusta näin yhteisöllisellä boxilla. 

5) Suosikkitreenisi?
Suosikkitreenejä on varmaan kaikki pitkät chipperit tai sitten painonnosto compleksit. Yks ihan lemppari liike on ehdottomasti rinnalleveto, joten kaikki missä pääsee tekemään rinnallevetoa niin on best. 

6) Vapaa sana:
Nyt jo kohta 4 vuotta treenejä takana ja päivääkään en vaihtaisi! Eniten harmittaa kun puoli vuotta jahkailin lähtiskö alkeiskurssille vai ei.
Jos tykkäät haastaa itseäsi ja tavallinen kuntosalitreeni ei motivoi riittävästi niin alahan tulla jo. Itse tykkään myös siitä, että ei tarvitse itse miettiä mitä tänään treenaisi vaan voi vaan ilmestyä salille ja katso mitä taululla lukee. Ja treeniä ei koskaan tarvi tehdä yksin.
Tuu ihmeessä kattomaan miltä meidän boxin yhteisöllinen meno näyttää!