Valmentajaprofiili

RONI

cf open 8

1. Kuka olet, mistä tulet?
Olen Roni, 32v, lähtöisin Anjalankoskelta Kouvolan suunnilta josta Jalasjärven kautta päätynyt Seinäjoelle. Entinen kaivurikuski, nyt luonnollisena jatkumona tälle opiskelen fysioterapeutiksi. Myös personal trainerin paperit löytyy taskusta.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Nuorempana harrastellut kaikenlaista sirkuskoulusta judoon ja salibandyyn. Yläasteen jälkeen innostuin kuntosalista, jota tuli väännettyä vähän vajaa 10 vuotta. Kuntosalimaailmasta siirryin hetkeksi enemmän kohti painonnosto- ja kehonpainotreenejä, ja 2018 päädyin CrossFit 60100:lle alkeiskurssille kaverien houkuttelemana. CrossFitistä innostuin kunnolla vajaan vuoden harrasteltuani.

3. Kuinka päädyit valmentajaksi?
Kaikenlainen voiman, suorituskyvyn ja kunnon eri osa-alueiden kehittäminen kiinnostaa kovasti ja tämän kiinnostuksen kautta päädyin myös opiskelemaan personal traineriksi sekä fysioterapeutin opintoihin. Myös valmennushommat on kiinnostanut jo kauan mutta entisten töiden ohessa ei pystynyt edes harkitsemaan valmentamisen aloittamista epäsäännöllisten työaikojen ja reissutöiden takia. Fysioterapia opintojen myötä sain myös itseluottamusta ja uskaltauduin 2023 syksyllä kysäisemään Villeltä olisiko salilla tarjota köyhälle opiskelijalle mitään töitä opiskelujen oheen. Syksystä asti olen hoidellut salin siivoiluja ja laitteiden kunnossapitoa, ja joulukuussa 2023 aloitin myös valmentamisen.

4. Mikä on parasta valmentamisessa?
Ehdottomasti se kun pääsee näkemään urheilijoiden onnistumisia ja edesauttamaan niissä.

5. Suosikkitreenisi?
Erilaiset tankokompleksit ja voima- ja painonnostotreenit muutenkin. Myös pidemmät chipperit kuuluu lemppareihin.

6. Vapaa sana
CrossFitissä parasta on yhteisöllisyys, jota ei meidän salin kohdalla voi liikaa korostaa. Salilla käy kaikenlaisia ihmisiä kuntoliikkujista tavoitteellisempiin urheilijoihin. Minkäänlaisia kuntovaatimuksia ei ole.
Jos liikkuminen mahtavassa seurassa kiinnostaa niin rohkeasti vaan kokeilemaan!