Valmentajaprofiili

ANTON

EJA 5214

1. Kuka olet, mistä tulet?
Terve! Olen Anton Vitala 23 vuotta. Syntynyt seinäjoella ja täällä edelleen asustelen.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?
Ennen CrossFittiä olen harrastanut monenlaista aina mäkihypyn ja jalkapallon kautta motocrossiin. Ehkä isoimpina lajitaustoina jalkapallo ja motocross.

3. Kuinka päädyit valmentajaksi?
Valmentajaksi päädyin monen mutkan kautta. Valmistuttua liikunnanohjaajaksi aloitin CrossFitin pikkuveljeni innoittamana ja etsin samalla jotain uutta treenimuotoa motocrossin tueksi. Noin puolenvuoden treenailun jälkeen kuulin Villen ja Heidin etsivän apuvalmentajia salille, mutta siihen en ottanut ollenkaan kantaa. Ehkä ajattelin, että minusta ei vain ole tuohon tai olin epävarma liikkeistä ja varsinkin omista kyvyistä valmentajana ja urheilijana. Eräs kaunis päivä kuola poskella treenin jälkeen Ville tuli kyselemään, että olenko laittanut apuvalmentaja hakemusta. Sanoin, että en ole ja Ville käski laittamaan. Tein hakemuksen ja muutaman päivän päästä istuttiin alas juttelemaan mahdollisesta apuvalkun paikasta. Siitä varsinaisesti asiat lähti rullaamaan ja pienin askelin otettiin katseita kohti valmennusta, mutta suurin työ ei ollut omaksua heti kaikkea valmentamisesta vaan saada liikkuvuutta tähän 183cm pitkään rautakankeen. 4 pitkää kuukautta joogassa 1-3kertaa viikossa teki kieltämättä hyvää sille tielle. Ajan myötä rupesin tulemaan tutummaksi boksin väelle ja valmentaminen sujumaan paremmin ja paremmin.

4. Mikä on parasta valmentamisessa?
Valmentamisessa parasta on ehdottomasti, kun omalla tietotaidolla pystyt ohjaamaan toista urheilijaa suoriutumaan paremmin missä tahansa liikkeessä ja luomaan onnistumisen tunteen urheilijalle. Myöskin uusien ihmisten tapaaminen, joista onkin tullut hyviä ystäviä ajan mittaan on ollut mahtavaa. Perusteiden läpi käyminen liikkeistä valmennuksen yhteydessä yhä uudelleen ja uudelleen on auttanut myös itseäni urheilijana todella paljon.

5. Suosikkitreenisi?
Hyvä kysymys. Minulla ei varsinaisesti ole mitään tiettyä suosikkitreeniä. Yleensä on niin, että hyvät treenit eivät jää mieleen, mutta ne kauheimmat kyllä. Voisi sanoa suosikkitreenin olevan semmonen missä olen todella paska kaikessa. Silloin treenaa heikkouksiaan mikä edistää paremmaksi urheilijaksi 😉

6. Vapaa sana
Jos on pienintäkään hinkua päästä kokeilemaan mitä CrossFit on, niin suosittelen lämpimästi sen tekemistä. Kaikki ennakkoluulot lajista voi kylmästi heittää sivuun ja lähteä avoimin mielin testaamaan. Voit jopa yllättyä. Ikinä en olisi lajin aloitettuani uskonut, miten tiivis ja kannustava porukka tämän lajin ja boksin sisältä löytyykään. Jokainen kannustetaan treenin loppuun asti ja porukan tuella pystyy todistetusti rikkomaan omia rajojaan ja tekemään jotain sellaista mihin ei olisi itse uskonut. Ja varmaan se paras asia vielä, tällä pääsee helvetin hyvään ja kovaan kuntoon 🙂